OM

Det här är en förstelärarblogg – ett av många sätt att försöka skapa ett utrymme för inspiration, uppmuntran, utmaningar och diskussioner på och utanför Östra Real. Jag som driver den, Katarina Lycken Rüter, är förstelärare i svenska i kombination med ett ansvar för pedagogisk utveckling med IT som stöd och smörjmedel. Jag undervisar också i religion.

Syftet med bloggen är alltså att delge kollegor så mycket som möjligt av intressanta pedagogiska diskussioner, länkar vidare och inspiration framåt. Min förhoppning är att vi i kollegiet (på skolan och i det utvidgade) ska använda innehållet för att vrida och vända på de svårigheter vi står i och de lösningsförslag vi hittar. Välkommen att vara med!

Fast du undrar kanske över namnet. Lejonet och räven – varför då? Jo, jag jobbar ju i Stockholm. Där har begreppet förstelärare, bland annat på dialektala grunder, lite… ska vi säga speciella?… konnotationer. Och det fick mig då att tänka på Machiavelli och hans furstespegel, där han bland annat skriver sålunda om de förebilder en furste bör ha från djurriket: ”räv för att se fällorna och lejon för att skrämma vargarna”. Tja, varför inte?

Annonser

En reaktion på ”OM

  1. Ping: En pedagog med en glöd som sprider sig @klycken | Ser du mig?

Kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s