Ketchupeffekten…

Någon gång i september gör sig ketchupeffekten påmind. Allt på en gång. Inte för att flödet varit direkt minimalt, men plötsligt är det flod.

1. Arbetet som PLT ( personlig lästränare) har kommit igång

Fyra elever har bett om hjälp. Det låter inte mycket – det är inte mycket – men det kräver att verkstaden sätts igång. Leta böcker, ha samtal, följa upp. Roligt! Och i bilioteket har projektet ”Kolla kassen” börjat snurra. Men vad gäller bloggandet ligger jag efter. Min kollega Cilla har däremot skrivit en del. Jag ska också. SKA. Följ oss gärna på www.läsmuskler.se

 

2. Bokmässa i Göteborg – två dagar med intensivt seminariespringande

Många seminarier diskuterade läsningen – eller snarare den bristande läsningen. Vad gör vi? Hur stärker vi läsförmåga och läsvilja? Andra skapade just läsvilja: Åh att läsa mer av Flaubert och Sara Danius (efter ett seminarium med just sagda Danius), Åh att läsa Lena Andersson och Philip Teir, Åh att hänge sig åt Isol!
För oss svensklärare vill jag särskilt rekommendera pekboken (!) En anka är bra att ha – en helt kongenial skapelse som på ett tydligt och pedagogiskt sätt åskådliggör berättarperspektivets betydelse. Jag har använt den i Sv1 och det var succé!

3. Rättningshögarna börjar torna upp sig…

 

 

Kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s