Pedagogiska Magasinet: Tema läsning

Ibland fyndar man på nätet. I dag när jag surfade runt och letade en bra diktanalys att använda som mönstertext Svenska 1 hamnade jag i ett gammalt temanummer av Pedagogiska Magasinet (4/07) om läsning i skolan. Fynd!

Särskilt den första artikeln, I litteraturen lyssnar jag till mig själv skriven av Gunilla Molloy, tycker jag är mycket läsvärd. Frågan om varför vi ska läsa litteratur diskuteras här ännu en gång – men det är just det, säger Molloy. Man MÅSTE diskutera detta om och om igen, för det finns inget entydigt och självskrivet svar. Inget som håller för närmare skärskådning i alla fall. Och just därför måste vi diskutera litteraturens roll, kanske också försvara litteraturens roll i skolan och i livet. Om och om igen.

Som sagt ett fynd. Läs själv här! Och så småningom hittade jag också det jag egentligen letade efter: en lämplig diktanalys. Det blev Daniel Sjölins analys  av Annika Norlins ”Isarna”, från Babelbloggen. Jag borde ju ha kunnat räkna ut att det var på Babels hemsida jag skulle leta…

Annonser

Kommentar:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s